#WalczymyzCOVID19

„Bądźmy dla siebie wsparciem nie zagrożeniem!”

Dziękujemy wszystkim, którzy do tej pory włączyli się w kampanię społeczną 360.WSPIERAMY SZPITALE. Dzięki temu na walkę z pandemią .

Uwzględniając dynamicznie zmieniającą się sytuację oraz po licznych konsultacjach także ze służbami medycznymi cele akcji zostają rozszerzone na szeroko rozumianą walkę z pandemią a nazwa akcji ulega zmianie na 360.Walczymy z COVID-19:  WalczymyzCOVID19

Na chwilę obecną jedną z największą potrzeb jest profilaktyka – ochrona przed zarażeniem osób z grupy największego ryzyka, do której należą  Podopieczni Fundacji. W związku z tym pierwsze zebrane środki zostaną wykorzystane na zakup masek wielokrotnego użytku z filtrem – wyprodukowane w Polsce z najwyższej jakości materiałów /certyfikat oeko-tex. Obecnie prowadzimy też rozmowy dot. zakupu przyłbic 3D /producent polski/

Możesz pomóc:

1. Przekazując dowolną darowiznę online poprzez Portal  WalczymyzCOVID19 wpłaty online TUTAJ
  2. Przekazując dowolną darowiznę na konto nr 83 1240 1183 1111 0000 1291 2865  Tytułem: Darowizna – 360.Walczymy z COVID-19
  3. Wysyłając  SMS-a o treści WSPIERAM.360 na numer 72 601 /koszt  2,46 zł z VAT, REGULAMIN/
  4. Przekazując 1% KRS 0000039541 Cel szczegółowy: 360.Walczymy z COVID-19        PITAX   lub   Twój e-pit
  5. Organizując zbiórkę w swojej jednostce skarbowej/w celu uproszczenia zasad zbiórki i ujednolicenia dla różnych podmiotów odbywa się ona teraz poprzez Portal:  WalczymyzCOVID19 – na wzorze Kampanii CIEPŁE SERCE/ Regulamin w zał./

Minister Zdrowia, Łukasz Szumowski/30.03.2020: My nie jesteśmy w środku epidemii. To nie jest początek końca, to nawet nie jest koniec początku. My zaczynamy w tej chwili wzrost liczby chorych, którzy będą potrzebowali naszej pomocy” – powiedział Minister Zdrowia i ocenił, że dzięki wprowadzonym przez rząd działaniom oraz dzięki zachowaniu Polaków mamy szansę ograniczyć gwałtowny napływ chorych do szpitali zakaźnych „w taki sposób, byśmy mogli leczyć tych pacjentów” i ratować im życie.

Prezes Fundacji Skarbowości, Sławomir Dworski: „Wszyscy próbujemy odnaleźć się w tej niezwykle trudnej sytuacji z jaką przyszło nam się zmierzyć. Jako Organizacja Pożytku Publicznego stajemy przed moralnym obowiązkiem wsparcia walki w zapobieganiu i leczeniu epidemii. Nie mamy wpływu na zaistniałą sytuację, możemy jednak bardzo wiele. Celem akcji jest szeroko rozumiane wspieranie służb medycznych i szpitali w walce z pandemią, wspieranie Podopiecznych Fundacji, którzy ze względu na ciężkie schorzenia pozostają w grupie podwyższonego ryzyka zarażenia koronawirusem, wspieranie walki z pandemią m.in. poprzez promowanie noszenia maseczek i zachowanie wszystkich zasad higieny i ostrożności chroniących przed zarażeniem a także budowanie solidaryzmu społecznego i poczucia wspólnoty i sprawczości podczas pandemii.Na pierwszej „linii frontu” nadal pozostają lekarze, pielęgniarki, służby medyczne i szpitale. W chwili obecnej każdy z nas lub z naszych bliskich, przyjaciół i znajomych może stanąć przed koniecznością hospitalizacji. Razem możemy w sposób znaczący wspierać naszych Podopiecznych oraz służby medyczne i szpitale m.in. nie dopuszczając do rozprzestrzeniania się wirusa! W ten sposób mamy szansę uratować czyjeś życie!”

#Zostańciewdomu, dbajcie o siebie i swoich bliskich!

Dołączcie do Nas! Razem możemy więcej!

Dziękujemy

Pozdrawiamy serdecznie życząc przetrwania tego trudnego okresu w zdrowiu.

Wasz Zespół Fundacji Skarbowości #PokolenieJP2