2 kwietnia 2020r. w dniu 15. rocznicy odejścia Jana Pawła II do Domu Ojca o 21:37 #zapalwoknieświecę

„Dzisiaj w dniu 15. rocznicy odejścia Jana Pawła II do Domu Ojca zapalmy w oknach świece o 21:37” – apeluje kard. Stanisław Dziwisz, osobisty sekretarz papieża-Polaka i dodaje:

„Gdy 15 lat temu św. Jan Paweł II odchodził do domu Ojca, na placu św. Piotra w Watykanie, w kościołach i kaplicach całego świata, na miejskich placach i przy przydrożnych krzyżach trwało wielkie modlitewne czuwanie milionów ludzkich serc. Nasze ulice i świątynie wypełniał cichy szept rozmodlonych ludzi, którzy pragnęli być w tych dniach razem i jednoczyli się przy umierającym Papieżu, by towarzyszyć mu swoją miłością i w ten sposób podziękować za dar jego życia i świętości (…) wracam wspomnieniami do tamtych chwil jedności, gdy patrzę dziś na opustoszały plac św. Piotra, gdy widzę puste świątynie i zamarłe ulice (…) świat zatrzymał się tak, jak zatrzymał się 15 lat temu (…) Wtedy poczuliśmy się osieroceni, ale potrafiliśmy wzajemnie się umacniać i szukać pocieszenia w Bogu, który jest Źródłem Życia. Czy potrafimy dziś – tak jak wtedy – trwać we wzajemnej miłości, we wspólnym nam wszystkim bólu i tęsknocie? Czy potrafimy szukać nadziei i czerpać siłę z prawdy, że wprawdzie nie możemy dziś fizycznie się spotkać, ale przecież nasza wspólnota jest realna i istnieje mimo zamkniętych drzwi naszych domów?”

Życzymy Wam Kochani przede wszystkim zdrowia i przetrwania tego trudnego dla wszystkich czasu.

Bądźmy dla siebie wsparciem nie zagrożeniem! Jeżeli tylko to możliwe #zostańciewdomu, dbajcie o siebie i swoich bliskich!

Pozdrawiamy Was serdecznie, a zwłaszcza tych, którzy pozostają na swoich stanowiskach pracy na „pierwszej linii frontu”.

Wasz Zespół Fundacji Skarbowości #PokolenieJP2

• Cegiełka dodana do koszyka
Twój koszyk
Brakuje Ci 126,00  do darmowej wysyłki.
7+ shoppers have bought this
Jubileuszowa KAWA OD SERCA!
Cena: 75,00
- +
    Metody wysyłki zostaną zaktualizowane podczas składania zamówienia.