Kup cegiełkę – Medal “Sursum Corda” upamietniający 100.rocznicę urodzin św. Jana Pawła II i buduj z nami “cywilizację miłości…”

„A jednak nie cały umieram, to co we mnie niezniszczalne trwa wiecznie…”  św. Jan Paweł II

Kochani,

Jesteśmy POKOLENIEM JP2! W 1978 roku, gdy rozpoczął się Wielki Pontyfikat św. Jana Pawła II mieliśmy po kilkanaście lat. Idee i nauczanie św. Jana Pawła II zdefiniowały całe nasze życie osobiste i zawodowe. Patron Fundacji prosił, aby pomnikami ku Jego pamięci były realne działania na rzecz najsłabszych i potrzebujących, dlatego od ponad 20 lat z pasją tworzymy i realizujemy autorskie projekty inspirowane nauczaniem i ideami św. Jana Pawła II podążając m.in. za potrzebami najsłabszych, chorych, opuszczonych, samotnych, niezrozumianych, ubogich, bezdomnych żyjących często w zamkniętym świecie ciężkiej, nieuleczalnej choroby czy ubóstwa. W ten sposób pragniemy realizować najważniejsze przesłanie Patrona Fundacji – budowanie „cywilizacji MIŁOŚCI”.

Św. Jan Paweł II powiedział: „Potrzeba wielkiej wyobraźni miłosierdzia, aby przyjść z pomocą Człowiekowi…” – w związku z tym uznaliśmy, że najpiękniejszym prezentem urodzinowym dla Naszego Patrona będzie MEDAL pamiątkowy „SURSUM CORDA! W GÓRĘ SERCA! Nie traćmy DUCHA!”, który realnie wspierać będzie najciężej chorych Podopiecznych Fundacji stanowiąc jednocześnie pełną nadziei pamiątkę 100.rocznicy urodzin św.Jana Pawła II oraz budując kolejny „żywy pomnik” ku Jego Pamięci.

Teraz każdy kto wesprze realizację misji Fundacji Skarbowości darowizną nie mniejszą niż 50zł otrzyma taki medal (medal w ramce/eleganckim opakowaniu ochronnym, wym.11cmx11cm ). Można dedykować swoją darowiznę wybranemu Podopiecznemu. Darowizny bez dedykacji zasilą FUNDUSZ DARCZYŃCÓW, z którego wspieramy najciężej chorych Podopiecznych Fundacji, którzy wymagają cyklicznej i stałej rehabilitacji i leczenia.

Aby wesprzeć działania Fundacji na rzecz Podopiecznych i w podziękowaniu otrzymać pamiątkowy  „MEDAL SURSUM CORDA” wystarczy:

1. Przekazać darowiznę nie mniejszą niż 50zł online: https://fundacjaskarbowosci.pl/przekaz-darowizne/
    lub na konto Fundacji: 83 1240 1183 1111 0000 1291 2865  Tytułem: Darowizna – MEDAL + ew. imię i nazwisko Podopiecznego
  2. Przesłać dowód wpłaty na adres: biuro@fundacjaskarbowosci.pl

podając imię, nazwisko, nr tel. i adres do przesłania przesyłki kurierskiej

Koszt przesyłki:10 zł/przy zamówieniu 10 medali – koszt przesyłki gratis.

Zespół Fundacji Skarbowości #PokolenieJP2