❤️ 207 551,20zł w kampanii RATUJEMY WZROK ANTOSI! Dziękujemy!

Zdrowie nie jest oczywistością, a szczęściem, którego nie wszyscy doświadczają…, dlatego pomagajmy, póki jest nam to dane…”

Drodzy Darczyńcy,

Pierwszy etap kampanii RATUJEMY WZROK ANTOSI został zakończony! Dzięki Waszej wrażliwości i hojności zebraliśmy łącznie 207 551,20 zł!

Składowe zbiórki/stan na 1 wrzesnia, godz.14.00/

1. PORTAL ZBIÓRKI: POMOC OD SERCA – 340. ANTOSIA KWIATKOWSKA: 163 366 zł (– 2 155zł na wsparcie rozbudowy portalu zbiórki) = 161 211zł

2. Dedykowane wpłaty bezpośrednio na konto Fundacji: 43 466,20 zł

3. SMS – y: 610 zł

4. Ubrania do oddania: 109 zł: https://www.ubraniadooddania.pl/campaigns/747 /

Dziękujemy!!!

Historia 2-letniej Antosi poruszyła wiele osób. Dzięki Wam córeczka Ewy Kwiatkowskiej/Kołobrzeg, może spokojnie przeprowadzać dalsze badania nie obawiając się wysokich kosztów konsultacji specjalistycznych także za granicą. Rodzice Antosi korzystają już z środków zebranych w Kampanii i dzięki Wam mogą skupić się na poszukiwaniu jak najlepszych rozwiązań, aby uratować wzrok i życie ukochanej córeczki.

“Z całego serca chcielibyśmy podziękować Wszystkim organizatorom, sponsorom, darczyńcom za ogrom zaangażowania w zbiórkę pieniędzy na leczenie naszej córeczki Antosi. Pierwszą naszą reakcją na diagnozę był szok. Nie mogliśmy oswoić się z niełatwą rzeczywistością – ciężką chorobą  dziecka i koniecznością proszenia o pomoc. Dla każdego, kto mierzy się z chorobą bliskiej osoby to traumatyczne przeżycie.  Dziękujemy bardzo za słowa otuchy i wszelkie bezinteresowne wsparcie jakiego doświadczamy każdego dnia. Dzięki cudownym ludziom czujemy, że nie jesteśmy sami w walce o wzrok i życie naszej córeczki. Za nami i przed nami seria badań i konsultacji. Antosia  dzielnie znosi kolejne badania i wyjazdy i nie do końca zdaje sobie jeszcze sprawę z powagi sytuacji. Mamy za sobą badanie nerwów wzrokowych, które wyszło całkiem dobrze. Czekamy na wyniki badań genetycznych. Przed nami, już za tydzień, wyjazd do Bydgoszczy na ponowny rezonans mózgu i oczodołów, a na początku października wizyta w poradni onkologicznej w Centrum Zdrowia Dziecka. W dalszym ciągu czekamy na informację z kliniki w Heidenbergu, czy zakwalifikują Tosię na dalsze badania i leczenie. Będziemy informować na bieżąco jakie dalsze decyzje podejmą lekarze.

Z całego serca pragniemy podziękować Wszystkim, którzy swoją bezinteresowną pomocą, poświęceniem czasu i energii przyczyniają się do pokonania glejaka. Dzięki Takim osobom jesteśmy pewni, że istnieją dobrzy ludzie!!! ❤️❤️❤️

Ewa i Przemek Kwiatkowscy – rodzice Antosi

Na ten moment środki zebrane na leczenie Antosi wydają się wystarczające, nie wiemy jednak jeszcze jakie decyzje podejmą lekarze w kraju i za granicą. Wstępne leczenie Antosi w Niemczech zostało oszacowane na początku lipca na ok.200 tys. zł. Dzięki Wam pierwszy etap zbiórki został zakończony wielkim sukcesem!

Do końca października, po wszystkich koniecznych badaniach rodzice Antosi powinni poznać ostateczne koszty leczenia dlatego PORTAL ZBIÓRKI POMOC OD SERCA – 340. ANTOSIA KWIATKOWSKA pozostawiamy aktywnym, a zbiórka zostaje przedłużona do końca października.

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom i organizatorom wielu akcji dobroczynnych na rzecz Antosi, szczególnie mieszkańcom rodzinnego miasteczka Antosi – Gościna, którzy stworzyli wyjątkową wspólnotę Ludzi Dobrej Woli wspierających się w chwilach trudnych.

W sposób szczególny dziękujemy Panu Jackowi, który w ciągu kilku upalnych dni, jeżdżąc samochodem MO prowadził zbiórkę w kilku miejscowościach zbierając ponad 17 tys. zł. dla naszej małej Podopiecznej.

Dziękujemy wszystkim, którzy brali udział w aukcjach i licytacjach na rzecz Antosi – zaangażowanie darczyńców i wyniki BAZARKU są fascynujące!

Dziękujemy Pani Sylwii Waluszko, która współpracując z nami łączyła Fundację z organizatorami i uczestnikami wielu akcji dedykowanych Antosi przez społeczności lokalne. Dziękujemy za wielkie serce i poświecony!

Dziękujemy wszystkim jednostkom skarbowym, które tak wspaniale integrowały się wokół szlachetnego celu organizując zbiórki koleżeńskie i kiermasze słodkości i różności pod patronatem Fundacji. Wasze zaangażowanie i pomysłowość przerosły nasze najśmielsze oczekiwania. Jesteście wspaniali! Wszystkie jednostki, które zaangażowały się w kampanię RATUJEMY WZROK ANTOSI otrzymają CERTYFIKATY Społecznej Odpowiedzialności Administracji Skarbowej.

Akcje i zbiórki koleżeńskie w na rzecz Podopiecznej Fundacji Antosi Kwiatkowskiej w jednostkach skarbowych:

Stan na 01.09.2020r./godz.14.00

US Wałcz 832,00 832,00
Zachodniopomorski US Szczecin 3080,78 kg dobra 3 080,78
SUMA wpłat w danym miesiącu 9319,24 0,00 22943,86 0,00   32 263,10

Dobro wraca i zawsze się opłaca!

DZIĘKUJEMY!

Wspieraj nasze działania na rzecz Podopiecznych Fundacji  przy okazji zakupów online – bez żadnych kosztów! Kupuj bezpiecznie i z sercem w ponad 1100 sklepach niemal wszystkich marek i korzystaj z super zniżek i rabatów – szczegóły: TUTAJ

Wspieraj nasze działania na rzecz Podopiecznych Fundacji darowiznami cyklicznymi online: Darowizny Cykliczne

Wasz Zespół FS #PokolenieJP2 #AntosiaKwiatkowska #RatujemyWzrokAntosi #Razemmożemywięcej