Medal SURSUM CORDA dla zaangażowanych w kampanię „RATUJEMY WZROK ANTOSI”

„Zdrowie nie jest oczywistością, a szczęściem, którego nie wszyscy doświadczają, dlatego pomagajmy, póki jest nam to dane”

Drodzy Darczyńcy i wszyscy Ludzie Dobrej Woli, dzięki Wam pierwszy etap Kampanii RATUJEMY WZROK ANTOSI został zakończony wielkim sukcesem! Wstępne leczenie Antosi w Niemczech zostało oszacowane na początku lipca na ok.200 tys. zł. Dzięki Waszej wrażliwości i hojności zebraliśmy na leczenie i rehabilitację małej Podopiecznej Fundacji łącznie: 210,902 zł!

Dziękujemy Komitetowi Społecznemu z rodzinnego miasta Antosi – Gościna, reprezentowanego przez Sylwię Waluszko, który z taką determinacją i zaangażowaniem włączył się w Kampanię Dobroczynną na rzecz Antoniny.

Zbiórka zakończyła się ogromnym sukcesem „dzięki wszystkim akcjom i zbiórkom koleżeńskim, dzięki Pracownikom wielu jednostek skarbowych w woj. zachodniopomorskim i w całym kraju, dzięki organizowanym kiermaszom słodkości, akcjom, licytacjom, sponsorom, Darczyńcom, Organizatorom wielu akcji dobroczynnych, dzięki małej społeczności lokalnej, dzięki mieszkańcom rodzinnego miasteczka Antosi – Gościna, którzy stworzyli wyjątkową wspólnotę ludzi dobrej woli wspierających się w trudnych chwilach. Wasze zaangażowanie i pomysłowość przerosły nasze najśmielsze oczekiwania.

23 września br. osoby i instytucje najbardziej zaangażowane w Akcję zostały wyróżnione przez Prezesa Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II, Pana Sławomira Dworskiego oraz Komitet Społeczny otrzymując pamiątkowe dyplomy oraz Jubileuszowe Medale SURSUM CORDA Fundacji. Mała Antosia zaskoczyła Darczyńców rozdając malutkie prezenciki wykonane przez Stowarzyszenie Imejda, Panie z projektu 60+. Dziękujemy również za obecność i miłe słowa od Naczelnika Urzędu Skarbowego z Kołobrzegu Pana Andrzeja Zielińskiego. Dziękujemy Pani Agacie Kondziołka-Rydzyk za umilenie spotkania swoim niebiańskim głosem, który oczarował każdego. Dziękujmy Formacji tanecznej A. D. H. D za wspaniały występ. Dziękujemy rodzicom Antosi,  którzy obdarowali nas zaufaniem, a na uroczyste podsumowanie kampanii przygotowali pyszne ciasta dla uczestników spotkania. Dziękuję mojemu Komitetowi Społecznemu. Dziękuję wszystkim Aniołom w ludzkiej skórze!”

Sylwia Waluszko – organizator zbiórki, Komitet Społeczny RATUJEMY WZROK ANTOSI