Ratujemy życie Kubusia!

Jakub Bachula /ur. 1 sierpnia 2018r., Podsarnie

Choroba nowotworowa - chłoniak

Po ukończeniu drugiego roku życia u Kubusia rozpoznano ciężką, rzadko występującą chorobę nowotworową: chłoniak anaplastyczny wielkokomórkowy z odczynem białaczkowym z bezwzględnym wskazaniem do przeszczepu szpiku.

Od września 2020r. rozpoczęła się i trwa nadal dramatyczna walka o życie Kubusia, który przeszedł już sześć ciężkich cykli chemioterapii, wyniszczających Jego organizm. Niestety nie udało się osiągnąć remisji choroby, która przyspieszyła stwarzając jeszcze większe zagrożenie dla życia chłopca.

Jedyną szansą na ratowanie życia Kubusia jest przeszczep szpiku kostnego w Heidelbergu. Na chłopca czeka już dawca szpiku, jednak aby rozpocząć procedurę leczenia potrzeba do 1 czerwca 2,5 mln zł!

"Kubuś dostał gorączki, ale przecież to się zdarza. Nikt nie spodziewał się tego, że tak zacznie się straszna choroba – nowotwór, który będzie chciał nam go zabrać. Lekarze szukali przyczyny – najpierw antybiotyki na infekcję, poźniej podejrzenie białaczki i w końcu straszna diagnoza. Od tej pory nasze życie się zawaliło...To był koszmar – wiele przepłakanych dni i nocy, ogromny strach i poczucie niesprawiedliwości. Najważniejszy jest jednak Kubuś, dlatego musimy się trzymać – dla Niego...Kubuś jest malutki, zmęczony wieloma miesiącami leczenia, nie pamięta już domu i dnia bez bólu...

Być może przeszczep szpiku to  ostatnia szansa na to, żeby nasz synek wyzdrowiał, dlatego robimy wszystko, co w naszej mocy, aby ratować Jego życie.

Prosimy o wsparcie dla naszego ukochanego synka w tej okrutnej, nierównej walce z chorobą. Jesteśmy wdzięczni za każdą okazaną pomoc, nagłośnienie zbiórki, udział w licytacjach i akcjach dobroczynnych na rzecz Kubusia.

Z góry bardzo dziękujemy wszystkim ludziom dobrego serca."

Rodzice i siostrzyczka Kubusia

Do końca zbiórki pozostało:
Zbiórka na przeszczep szpiku!

200 000 zł

Ilość wpłat: 524
Zebraliśmy już łącznie:

0 zł (0.00 %) z 200 000 zł
Potrzeba jeszcze:

Ostatnio pomogli:

Witajcie   Cudni   Ludzie   Dobrej   Woli!

Sensowne pomaganie nie tylko wspiera najbardziej potrzebujących zmieniając na lepsze Ich trudną sytuację, ale także, a może przede wszystkim, zmienia nas samych!

Pomaganie to przywilej, z którego nie każdy może korzystać, korzystajmy więc z tego przywileju, póki jest nam dany z myślą, że jeżeli KTOŚ prosi nas o pomoc to znaczy, że jesteśmy jeszcze COŚ warci…”

Dołączcie do Nas! Dostarczamy satysfakcji z pomagania!

Sławomir Dworski, Prezes Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II, #PokolenieJP2

Dowiedz się o nas więcej i posłuchaj:

WYWIAD RADIOWY

Fundacja Skarbowości

Fundacja Skarbowości
"A jednak nie cały umieram, to co we mnie niezniszczalne trwa wiecznie...."

św. Jan Paweł II

Kontakt:

tel/fax: 52 332 92 41 mob: 608 343 475 e-mail: biuro@fundacjaskarbowosci.pl

Adres

85-010 Bydgoszcz, ul. Dworcowa 12/5 NIP 9532388239 / KRS 0000039541 / REGON 092910992

Konto bankowe: