ORGANIZACJA
PUBLICZNEGO

Przekaż darowiznę
Konkurs plastyczny

“Naród, który nie zna swojej przeszłości jest narodem bez przyszłości …” św. Jan Paweł II

VIII Międzynarodowy Konkurs Plastyczny

dla Dzieci i Młodzieży do lat 16
pt. “Wolność jest w Nas! Dumni ze swojej Niepodległej”

Pod Patronatem Honorowego Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Z udziałem dzieci i młodzieży ze wspólnot polonijnych całego świata.

Gratulujemy wszystkim zwycięzcom i autorom wyróżnionych prac. Spośród 983 prac, które napłynęły do nas z Polski i ośrodków polonijnych na świecie wybranych zostało 108 prac.

W VIII Międzynarodowym Konkursie Plastycznym dla dzieci i młodzieży do lat 16 pt.  „WOLNOŚĆ JEST W NAS! Dumni ze swojej Niepodległej!”, zorganizowanym przez Fundację Skarbowości im. Jana Pawła II pod Patronatem Honorowym Ministra Kultury                     i Dziedzictwa Narodowego, jury konkursu w składzie: Marek Iwiński, Stanisław Stasiulewicz – artysta plastyk, Julian Nowicki

oprócz 42 nagród i wyróżnień głównych przyznało 35 wyróżnień dodatkowych. Prezes Fundacji Skarbowości przyznał 31 wyróżnień dodatkowych.

Łącznie w konkursie nagrodziliśmy 108 autorów prac.

Laureaci nagrody głównej – wyjazd na obóz żeglarski do Chorwacji z Chrześcijańską Szkołą pod Żaglami, zostanapoinformowani o przyznanej nagrodzie telefonicznie i droga mailową.

Nagrody dla zwycięzców i wszystkich wyróżnionych zostaną przesłane pocztą w styczniu 2019r.

Do pobrania:

Lista uczestników konkursu nagrodzonych wyróżnieniem dodatkowym

Protokół jury

Regulamin Konkursu

Aktualności:

Obrady jury:

Zobacz nagrodzone prace:

Ogłoszenia

VII Konkurs Plastyczny dla Dzieci pt. Cuda Bożego Stworzenia – 2017

„Strumień się nie zdumiewa, gdy spada, ale zdumiewa się człowiek..." sw. Jan Paweł II

VI Konkurs Plastyczny dla Dzieci pt. RODZINA – tu zaczyna się życie, a miłość nigdy się nie kończy – 2016

„Rodzina jest środowiskiem życia i środowiskiem MIŁOŚCI..." św. Jan Paweł II