ORGANIZACJA
PUBLICZNEGO

Przekaż darowiznę

Jesteśmy Pokoleniem JP2
W 1978 roku, gdy rozpoczął się Wielki Pontyfikat św. Jana Pawła II mieliśmy po kilkanaście lat. Idee i nauczanie św. Jana Pawła II zdefiniowały całe nasze życie. Patron Fundacji prosił, aby pomnikami ku Jego pamięci były realne działania na rzecz najsłabszych i potrzebujących, dlatego tworzymy i realizujemy z pasją autorskie projekty inspirowane Jego nauczaniem i ideami.

Wyróżnia Nas to, że w sposób szczególny dbamy o Darczyńców i Wolontariuszy dostarczając im satysfakcji z pomagania – dzięki temu możemy systemowo i w sposób ciągły wspierać naszych Podopiecznych: osoby ciężko, nieuleczalnie chore i ich Rodziny oraz pokrzywdzonych przez los. Jesteśmy wspólnotą osób wspierających się wzajemnie w myśl hasła: “Ty pomagasz innym, My dbamy o Ciebie!” Regularni Darczyńcy Fundacji mogą liczyć na Naszą pomoc w pierwszej kolejności! Stawiamy na budowanie wartościowych i trwałych relacji między Podopiecznymi, Darczyńcami i Wolontariuszami. Zachęcamy do tworzenia WŁASNEJ PRZESTRZENI POMAGANIA przy pomocy Fundacji.

Działamy od stycznia 2000 roku! Wychodzimy z założenia, że POMAGANIE TO PRZYWILEJ! Tak też traktujemy realizację naszej misji, którą wytycza Prezes Fundacji – Sławomir Dworski. Fundacja Skarbowości powstała z wielkiej potrzeby integrowania ludzi wokół szlachetnych celów oraz z wielkiej pasji do działania i chęci zmiany świata na lepsze! Początkowo Fundacja skupiała się na organizowaniu pomocy dla pracowników skarbowości i członków ich rodzin, obecnie, m.in. dzięki SkarboWolontariuszom pomoc Fundacji rozlewa się na inne grupy społeczne i wszystkich potrzebujących wsparcia.
Jesteśmy organizacją fundraisingową, która wzoruje się na organizacjach działających w USA. Nie korzystaliśmy do tej pory z żadnych dotacji państwowych, samorządowych czy unijnych, a mimo to pomoc jakiej udzieliliśmy Podopiecznym sięga obecnie 7 milionów zł. Szkolimy organizacje pozarządowe z FUNDRAISINGU – czyli etycznego i skutecznego pozyskiwania środków na działania organizacji w oparciu o kapitały społeczne – ludzi! Realizujemy kilkadziesiąt projektów fundraisingowych, skupiając wokół nich ludzi dobrej woli/PROJEKTY/
Poznajcie Nas! Zapraszamy do satysfakcjonującej współpracy!

Dołączcie do Nas! Razem możemy więcej!

Nasz Zespół:

Zarząd Fundacji:

• Sławomir Dworski – Prezes Fundacji
  • Grażyna Polachowska – Wiceprezes Fundacji
  • Ryszard Pruczkowski – Członek Zarządu
  • Tomasz Dworski – Członek Zarządu

Rada Fundacji:

• Justyna Serocka
  • Alicja Klimaszewska

Doradca:
Magdalena Dworska – Dyrektor ds. fundraisingu, PR
Biuro Fundacji: