Razem dla Czworaczków!

Adaś, Piotruś, Bartek i Michał Czerwińscy /ur.31.07.2014r, Bydgoszcz

Wcześniactwo

Adaś, Piotruś, Bartek i Michał Czerwińscy w 2021r skończą siedem lat.

Gdy się urodzili rodziców chłopców spotkało poczwórne szczęście ale też pomnożone przez cztery problemy zdrowotne dzieci.

Wszyscy chłopcy są objęci cotygodniową pracą z logopedą i fizjoterapeutą, a także hipoterapią oraz terapią rozwojową w domu a także odroczeni od obowiązku szkolnego.

Roczny koszt terapii dzieci to ok. 60 tys. zł, a więc do końca tego roku potrzeba jeszcze ok. 30 tys. złaby chłopcy mieli szansę na wyrównanie braków i aby mogli rozpocząć naukę w szkole.

„Bartuś ma autyzm. Nieustannie pracujemy nad jego deficytami i problemami. Jest silnym alergikiem, każdego dnia do przedszkola odprowadzany jest z adrenaliną, by można było jej użyć w razie potrzeby. Ma również zdiagnozowaną astmę, AZS oraz nosi okulary ze względu na wadę wzroku.

Michaś ma wodogłowie, aktualnie w stadium nieaktywnym, co potwierdziliśmy na ostatnim rezonansie magnetycznym. Kolejne takie badanie czeka go za dwa lata. Ma również chorobę autoimmunologiczną tarczycy, astmę oraz jest alergikiem. Podobnie jak Bartuś nosi okulary ze względu na wadę wzroku. Ma kamień na woreczku żółciowym, którego przez ostatnie lata nie udało się rozpuścić. Co jakiś czas musimy kontrolować sytuację, czy nie pojawi się ich więcej. W ostatnim badaniu w poradni psychologiczno-pedagogicznej wypadł na dolnej granicy normy intelektualnej, aktualnie ze względu na problemy z pamięcią krótkotrwałą oraz problemy rozwojowe musi mieć włączoną dodatkowo terapię biofeedback.

Adaś jest opóźniony psycho-ruchowo. Ma również nadpobudliwość psycho-ruchową, która wcale nie pomaga mu w nabywaniu nowych umiejętności. Również jest astmatykiem i alergikiem. Ze względu na nieprawidłowości, które wykazało ostatnie badanie EEG, podobnie jak Michaś musi mieć włączoną terapię biofeedback.

Piotruś jest alergikiem, ma do odrobienia największą z chłopców pracę logopedyczną i fizjoterapeutyczną.

Dzięki Waszej pomocy osiągnęliśmy naprawdę wiele, jednak sporo pracy jeszcze przed nami, a w zasadzie przed chłopcami. Bardzo chcielibyśmy maksymalnie wesprzeć chłopców terapeutycznie, by mogli spokojnie nadrabiać zaległości. Bez Was się to nie uda.

Dziękujemy Darczyńcom za każdą dotychczasową pomoc i wsparcie!

Patrycja Czerwińska

Do końca zbiórki pozostało:
Razem dla czworaczków!

30 000 zł

Ilość wpłat: 123
Zebraliśmy już łącznie:

0 zł (0.00 %) z 30 000 zł
Potrzeba jeszcze:

Ostatnio pomogli:

Witajcie   Cudni   Ludzie   Dobrej   Woli!

Sensowne pomaganie nie tylko wspiera najbardziej potrzebujących zmieniając na lepsze Ich trudną sytuację, ale także, a może przede wszystkim, zmienia nas samych!

Pomaganie to przywilej, z którego nie każdy może korzystać, korzystajmy więc z tego przywileju, póki jest nam dany z myślą, że jeżeli KTOŚ prosi nas o pomoc to znaczy, że jesteśmy jeszcze COŚ warci…”

Dołączcie do Nas! Dostarczamy satysfakcji z pomagania!

Sławomir Dworski, Prezes Fundacji Skarbowości im. Jana Pawła II, #PokolenieJP2

Dowiedz się o nas więcej i posłuchaj:

WYWIAD RADIOWY

Fundacja Skarbowości

Fundacja Skarbowości
"A jednak nie cały umieram, to co we mnie niezniszczalne trwa wiecznie...."

św. Jan Paweł II

Kontakt:

tel/fax: 52 332 92 41 mob: 608 343 475 e-mail: biuro@fundacjaskarbowosci.pl

Adres

85-010 Bydgoszcz, ul. Dworcowa 12/5 NIP 9532388239 / KRS 0000039541 / REGON 092910992

Konto bankowe: